5 kulinarskih trikova koji će vas oduševiti

| Wine and dine |

Par novih trikova u kuhinji nikome ne šteti, pogotovo kada štede vaše vrijeme i novac. Upravo takvih 5 smo vam i pripremili, a vjerujemo da će vas oduševiti na prvu.

1) Rezanje mini rajčica tanjurom - Na ovaj način ćete spasiti ne samo vaše prste, već i odjeću od prljanja. Ostavite rajčice između dva tanjura i velikim nožem prorežite po sredini - i sve će biti brzo i jednako savršeno izrezane.

5 kulinarskih trikova koji će vas oduševiti
Izrežite rajčice poput profesionalca

2) Instant taco posude - Ako posjedujete kalupe za muffine i imate tortilje, u samo par koraka možete dobiti odlične posudice za tacose. Sve što trebate je složiti tortilju između naopako okrenutih čunjića na kalupu i tako ih speći.

3) Brzi temeljac - Ponekad je nezgodno kuhati temeljac ako vam se žuri sa završavanjem jela, no ako ga nemate već gotovog pri ruci, jednostavno ćete morati! Da biste ubuduće uštedjeli vrijeme, skuhajte temeljac od više kocki i zaledite ga u posudicama za led. Kasnije ćete samo morati izvaditi kockica po potrebi.

5 kulinarskih trikova koji će vas oduševiti
Brzi tacosi / zamrznuti temeljac

4) Vino za kuhanje - Koliko puta vam se dogodilo da ste bacili mrvicu vina? Sljedeći put prelijte ostatak vina u vrećicu za zamrzivanje i stavite je u zamrzivač. Kada ćete trebate malo vina za kuhanje, jednostavno ćete ga izvući iz zamrzivača!

5) Prava vruća čokolada - Instant napitci znaju biti toliko vodenasti da izgube draž originalnog napitka. Da vam se to ne bi dogodilo sljedeći put kada ćete kuhati vruću čokoladu, ubacite u šalicu jednu čokoladnu kuglicu za gustoću. A ako nemate ni instant čokolade, ulijte mlijeko u šalicu i zagrijte ga na dvije minute u mikrovalnoj. Zatim ubacite 3 čokoladne kuglice (vjerujemo da još uvijek imate čokoladna jaja kod kuće!) i sve dobro promiješajte. Kad se čokoladice otope, vaša vruća čokolada je gotova.

5 kulinarskih trikova koji će vas oduševiti
Zamrznuto vino / dorađena vruća čokolada