3 namirnice koje vas čine gladnijima

| Wine and dine |

Neke namirnice za koje nikada ne biste rekli imaju nevjerojatnu sposobnost da vas učine još gladnijima nego što zapravo jeste. Prepuni šećera, ugljikohidrata i umjetne arome, ove namirnice su (gotovo) u potpunosti lišene proteina i vlakana potrebnih da se osjećate sitima.

Drugim riječima, one će vas ostaviti gladnijima nego što ste bili prije nego ste uopće počeli jesti. Srećom, časopis Health nedavno je zatražio od nutricionista i stručnjaka za prehranu da označe određene namirnice zbog kojih se ljudi najčešće prejedaju. Imajte sljedeće tri namirnice na umu sljedeći put kada se odlučite za "zdravi" ručak ili doručak:

Sushi

Varljiva zdrava opcija, sushi, posebno California rollsi koji su ekvivalent trima kriškama bijelog kruha, jesu hrana zbog koje ćete se osjećati još gladnijima nakon konzumacije. Sushi se poprilično brzo probavlja i prazni želudac bez visoke razine energetskih svojstava kao što su vlakna ili proteini. Iako mislite da jedete (zdravu) ribu, zapravo 80% sushija napravljen je od same riže.

Sok

Sokovi i smoothieji prepuni su prirodnih šećera, bez ikakvih proteina ili vlakna. Čaša soka može utjecati na vašu razinu šećera u krvi, ali samo na tren. Zatim nastupa glad. Dodajte žličicu proteina u prahu ili maslac od oraha u svoj smoothie za zdravi doručak

Bijeli kruh

Bijeli kruh može uzdrmati vaše razine inzulina i uzrokovati debljanje. Bijelo brašno koje se koristi za pečenje bijelog kruha, sastoji se od oguljenje vanjske ljuske žita što oštećuje sadržaj vlakna. Zato se odlučite se za kruh od cjelovitog zrna.