25. rođendan uz novu premium liniju vina "Skaramuča Elegance"

| Wine and dine |

Nova vina Skaramuča Elegance sljubljena s hranom

Ovaj tjedan vinarija Skaramuča, prva privatna obiteljska vinarija s Pelješca, povodom svog 25. rođendana, u hotelu Sheraton u Zagrebu predstavila je svoju novu ekskluzivnu vinsku liniju pod nazivom Skaramuča Elegance te sljubila svoja nova vina s hranom.

Skaramuča Elegance nova je etiketa kuće koja je obuhvatila pažljivo odabrano vino najboljih karakteristika iz Skaramučinih podruma. Zbog inzistiranja na najvišoj kvaliteti, količine su ograničene, a Skaramuča Elegance bit će dostupna isključivo na vinskim kartama najboljih restorana u Hrvatskoj.

”Nova ekskluzivna vinska linija vrhunac je obilježavanja 25 godina uspješnog obiteljskog rada u Vinima Skaramuča i predstavlja novi zalet naše vinarije u narednom razdoblju. Dostignutom razinom kvalitete naših vina sazrijeli su uvjeti za izdvajanje jedne premium etikete koja će nositi i jamčiti najbolji vinski doživljaj premium lokacije Dingač na Pelješcu”, izjavio je Branimir Anđelić, voditelj prodaje.

Nova vina Skaramuča Elegance sljubljena s hranom
Nova vina Skaramuča Elegance sljubljena s hranom

Prva vina u liniji Skaramuča Elegance bit će Pošip 2016., Plavac mali 2015. i Dingač 2013. Izbor vina koja mogu zadovoljiti stroge kriterije za ulazak u Skaramuča Elegance napravili su Igor Skaramuča, voditelj proizvodnje u vinariji te renomirani domaći enolog Mario Radić koji se specijalizirao za ekskluzivne vinske položaje južne Dalmacije. U Vinima Skaramuča narednih godina planiraju proširiti izbor vina u Elegance liniji.

Novu ekskluzivnu vinsku liniju okupljenima je predstavio jedan od najboljih hrvatskih sommeliera Mario Meštrović. ”Skaramuča Elegance vina savršeno su zaokružena vina vrhunskog mediteranskog terroira. Stvorena su za kombinacije s ekskluzivnim jelima jer im dodaju novu dimenziju koja upotpunjuje ukupno gastronomsko iskustvo. Vina imaju fantastičan potencijal za dugi životni vijek i daljnji slojeviti razvoj aroma i okusa, čime će s vremenom osigurati još veću impresiju”, izjavio je Mario Meštrović prilikom degustacije.

Vina Skaramuča je 1992. godine pokrenuo cijenjeni hrvatski vinar Ivo Skaramuča, kao prvu privatnu obiteljsku vinariju s Pelješca. Obitelj Skaramuča istovremeno je ulagala i u nasade vinove loze i u tehnologiju prerade i čuvanja vina. Danas imaju najveći vinograd na lokaciji Dingač koji se prostire na 20 ha južnih obronaka te ekskluzivne lokacije i vinski podrum opremljen vrhunskom tehnologijom kapaciteta 600.000 litara. Vina Skaramuča jedni su od najvećih vinara na Pelješcu. Proizvode Plavac mali, Dingač, Pošip, Postup i Rose. Izvoze na 20 tržišta, od kojih su najznačanija SAD, Njemačka, Poljska, Francuska, Japan i zemlje šire regije.