10 zdravih namirnica koje vas čine gladnijima

| Wine and dine |

10 zdravih namirnica koje vas čine gladnijima
Zdrave namirnice nisu uvijek najbolji izbor

Vjerovali ili ne, i najzdravije namirnice mogu imati kontra efekt tijekom perioda dijeta ne pripreme li se na određen način, kao i jedu li se u krivo vrijeme. Primjerice, citruse se ne preporučuje jesti navečer, a hladne žitarice za doručak. Pojedine namirnice tijelo ujutro ne prepoznaje kao energiju već kao zalihu masnoće. U nastavku saznajte što trebate jesti, a što izbjegavati, želite li smršaviti.

1) Kruh s cjelovitim žitaricama - Iako je on zdraviji izbor od bijelog kruha, unošenje puno ugljikohidrata, pa i kruha s cjelovitim žitaricama može rezultirati povišenim inzulinom, što vam može na dugoročno narušiti zdravlje.

2) Hladne žitarice - Jesti žitarice bez mlijeka ili jogurta nije najsretniji izbor jer ih tako možete pojesti i cijelu kutiju bez da to osjetite. Tek kad ih namočite u željeni proizvod one dobivaju težinu i mogu vas zasititi.

10 zdravih namirnica koje vas čine gladnijima
Kruh od cjelovitih žitarica i hladne žitarice

3) Voće - Ako ste gladni, voće nikako nije dobar izbor! Radi voćnog šećera ono će vam prije otvoriti apetit, pa se zadržavajte samo na cijeđenim sokovima, dok same voćke jedite pametno.

4) Jogurt - Grčki jogurt ili svaki jogurt s malo masnoće dobar je izbor za doručak, no neće vas zadovoljiti ukoliko nemate u njemu nešto za žvakati. Preporučuje se u njega nasjeckati malo oraha ili badema.

10 zdravih namirnica koje vas čine gladnijima
Voće i jogurt

5) Zeleni smoothie - Popularna zamjena za obrok su razno razni smoothieji, no oni nisu najbolji izbor jer umjesto da jedete svoje kalorije (i žvačete ih! Za što znanstvenici kažu da potiče osjećaj sitosti), vi ih pijete.

6) Salata - Nemojte nas krivo shvatiti, salata je izvrstan izbor, ali ne ako nije izbalansirana! Obavezno u nju ubacite proteine i malo zdravih masnoća.

10 zdravih namirnica koje vas čine gladnijima
Zeleni smoothie i salata

7) Sushi - Slatki mali zalogajčići izgledaju kao nešto što vas ne može zasititi no to ipak uspije. Pitate se zašto? Jer po jednom sushiju možete unijeti i do 500 kalorija! Upravo zato u japanskom restoranu radije pojedite miso juhu ili salatu s đumbirom.

8) Frozen Yogurt - Svakako je bolji izbor od sladoleda, ali i dalje sadrži šećer. Ako ga već ne možete preskočiti, kao dodatke birajte svježe voće, no nemojte izmiješati puno njih jer raznolikost okusa stimulira glad.

10 zdravih namirnica koje vas čine gladnijima
Sushi i frozen yogurt