10 jeftinih i zdravih namirnica koje uvijek trebate imati u hladnjaku

| Wine and dine |

Zdrava hrana

Svi smo svjesni činjenice da živjeti zdravo nije nimalo jeftino. Bio proizvodi, domaći proizvodi na placu i sve što se “zeleni”, a nije iz vlastitog vrta, znatno je skuplje od recimo gaziranog pića, grickalica ili smrznute pizze. Drugi put kad idete u dućan, ponesite sa sobom naš popis i budite spremni za hladnije mjesece koji su pred nama - i to zdraviji i energičniji no ikad!

Losos u konzervi

Prepun je omega-3 kiselina i pomaže u snižavanju kolesterola. A nije ni skup za razliku od svježeg lososa. Najbolji je u kombinaciji s umacima i tjesteninom, ali možda otkrijete i neku vlastitu varijantu koja vam najbolje odgovara.

Pileća prsa

Sastoje se od takozvanih dobrih proteina koji ne samo da su dobri za vaše zdravlje nego vas i drže sitima pa se nećete morati u toku dana baciti na grickalice.

Banane

I kalijem bogate banane na popisu su jeftinih namirnica koje su dobre za vas! Jedite ih sirove ili pečene u raznim kombinacijama s kruhom i kolačima.

Banane
Banane

Grah

Proteini i vlakna u grahu ne mogu vam škoditi. Napravite juhu i paprikaš, a za one koje ne vole grah, tu su zamjene u obliku slanutka ili pak crnog graha.

Jaja

“Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje” poslovica je koju slušamo od malena. Iako, jaja ne podrazumijevaju samo doručak. Mogu biti vrlo hranjiv obrok u bilo koje doba dana. Dodajte luk, špinat i malo sira i imate ukusan omlet spreman u par minuta.

Konzervirana rajčica

Konzervirane rajčice koriste se u nizu recepata za umake, juhe, variva i čili. Brzo, a jeftino!

Mrkva

Bugs Bunny nije bio blesav kada je po cijele dane jeo mrkvu. Skuhajte je, stavite u umak ili variva ili pak jedite sirovu s nekim umakom.

Mrkve

Smrznuto voće i bobice

Smrznute bobice i voće mogu biti divna poslastica tijekom cijele godine. Ako ne patite za svježim voćem, odmrznite ih, stavite u mikser, dodajte jogurt i imate smoothie idealan za ovo doba godine.

Grožđe

Najbolji antioksidansi koje nam priroda nudi. Sve ostalo je suvišno!

Jabuke

Vjerovali ili ne, ali jabuka dnevno bitno odgađa naše buduće posjete doktorima. Također odličan antioksidans, a čini čuda u sprečavanju starenja i odgađanju znakova iste.