Jeftini trikovi za luksuznu spavaću sobu

| Design |

Kada biste jednu prostoriju morali birati da bude luksuzna, koju biste odabrali? Mi svakako spavaću sobu, a znamo da se među vama krije većina koja se s nama slaže. No kada izgovorimo riječ "luksuz" automatski je vežemo uz "prestiž" i ono još gore - "preskupo". Ali to ne mora biti tako. Postoje trikovi s kojima se možete poigrati i stvoriti si luksuznu sobu uz našu malu pomoć i vašu upornost i predanost DIY dizajnu koji u većini slučajeva ispadne bolje od onog dizajna osmišljenog od druge strane.

Ključna stvar koja vam treba za luksuznu sobu u koju ne trebate uložiti svoje godišnje plaće je masivan i dobar prekrivač te puno punjenih jastuka - to svaki krevet prestvara u kraljevski. Zatim vam treba dobar luster - otiđite do Hrelića, pronjuškajte po internetu, pitajte u susjedstvu. Sigurni smo da će starinski luster uz malo vlastitih preinaka dobiti onaj pravi sjaj kakav zaslužuje luksuzna soba. Na Hreliću možete pronaći i dobra stara velika ogledala koja će sobu povećati te svakako ju učiniti luksuznijom.

Ne zaboravite na raskošne zavjese koje možete napraviti sami ili uz malenu pomoć krojačice. Dovoljna vam je šipka na koju ćete zavjesu staviti i dobro je ispeglati. Čupavi tepih nije na odmet, no pripazite da ne pretjerate s luksuzom, jer je zapravo jako tanka granica između "luksuza" i "kiča" - 4 luksuzne stvari su više nego dovoljne, ostalo neka bude što jednostavnije. Kamin nemojte graditi ako več nije u sobi, ali ako je, samo ga obojajte. I to je to!