Uz Copenhagen kotač odlazak s biciklom na posao je lakši nego ikad

| Design |

Copenhagen Wheel - san svakog biciklista

Zadnjih nekoliko godina bicikl je u Hrvatskoj postao vrlo popularno prijevozno sredstvo pa smo se barem u nekim stvarima malo više približili svijetu. Iako možda naši gradovi i nisu pretjerano bike friendly polako su se neke stvari pomakle s mjesta pa čak imamo i NextBike - sustav za iznajmljivanje bicikala po gradu. No i dalje ne djele svi isti entuzijazam prema korištenju bicikala kao prijevoznog sredstva. Veliki razlog za to je što je recimo Zagreb polubrdoviti grad pa ako ne živite u centru teško ćete moći koristiti bicikl za sve vaše potrebe transporta. Recimo, ja živim na pomalo brdovitijem djelu i nije mi toliko problem otići nizbrdo na posao s biciklom koliko mi je nemoguće vratiti se doma uzbrdo. Isto tako, oni koji žive preko mosta u Novom Zagrebu, a rade recimo u centru imaju dosta za pedalirati, čovjek se nekad i umori, a nije poanta doći na posao mokar ko čep. E pa ovaj članak je za sve nas koji bi rado uštedili benzin pritom vježbajući i podižući guzu i spremajući tijelo za ljeto i odlazak na plažu, a sve to odlskom biciklom na posao, fakultet ili neko druženje.

Copenhagen Wheel - san svakog biciklista
Copenhagen Wheel - san svakog biciklista

Radi se o Copenhagen Wheelu, kotaču koji mjenja vaš postojeći kotač bicikla i pretvara ga u hibridnu verziju te mu daje ekstra električnu snagu. Osmislili su ga inovatori s MIT (Massachusetts Institute of Technology) zajedno s čelnicima grada Copenhagena, najnaprednijeg dizajnerskog grada na svijetu.

Copenhagen Wheel - san svakog biciklista
Copenhagen Wheel - san svakog biciklista

Na stranici Superpedestrian možete se predbilježiti za ovaj super proizvod i to po cijeni od 799 dolara (4.400 kn). Copenhagen Wheel vrlo je jednostavan za montažu, odgovora na svaku standardnu, 26-inčnu veličinu kotača i u trenu pretvara vaš, "običan'" bicikl u moćnu hibridno-električnu verziju koja dostiže maksimalnu brzinu i do 50 km/h, a sve to zahvaljujući 48-voltnoj punjivoj bateriji

Copenhagen Wheel - san svakog biciklista
Copenhagen Wheel - san svakog biciklista

Copenhagen Wheel ne daje dodatnu snagu dok vi ne pedalirate već vašem pedaliranju daje ekstra snagu - kao da pedalirate puno brže nego to zapravo radite. Dodatna zanimljivost je što ovaj uređaj ima mogućnost zaključavanja kada ne koristite svoj bicikl, a povezan je i sa Superpedestrian mobilnom aplikacijom pomoću koje možete bilježiti pređenu udaljenost i izgorene kalorije. Sve detalje o ovom odličnom proizvodu naći ćete u videu ispod. 

Copenhagen Wheel