Uredska stolica u obliku pilates lopte uklanja križobolju

| Design |

Kako i gdje radimo mijenja tradicionalni uredski prostor koji prolazi kroz transformaciju pri čemu naše aktivnosti vezane uz posao sada nisu više nužno vezane konvencionalna sredstava kao što su stol i stolica. 

Wellness ili pilates lopta poznte fitness tvrtke Technogym osmislila je alternativni način uredske stolice kojom možete za vrijeme posla odraditi vježbe "aktivnog sjedenja",dok ste na posli. Sjedenje od nekoliko sati može uzrokovati križobolju i niz problema s leđima te cirkulacijom zbog neprekidne fleksije leđa, a ova pilates lopta tjera vas da sjedite uspravno i pritom koristite mišiće tijela koji na običnim stolicama nisu u funkciji.

Dostupna je u dvije veličine (55 cm promjera za osobe do 170 cm i od 65cm za ljude preko 170cm) te usmjerena na ispravljanje držanja i aktivaciju mišića. Unatoč neprekidnom sjedenju zahtijevaju od pojedinaca da stalno mijenjaju svoj položaj što je izuzetno korisno za zdravlje i funkcionalnost kralježaka.
 
Tehnogym je to učinio pomoću napuhane gume i unutarnje sfere koja zahtijeva od korisnika da stalno prilagođavaju svoje držanje u tandemu s neznatnim pokretima lopte. Zaštitni poklopac je lako skidati pomoću zatvarača koji se nalazi oko radijusa lopte, a izrađen je od prozračnog, antibakterijskog materijala koji se može strojno prati na 30 stupnjeva, što jamči udobnost i higijenu. Za dodatnu sigurnost, dno lopte obloženo je protukliznim materijalom te savršeno pristaje svakom uredu.