Uljepšajte balkon prekrasnim posudama za cvijeće u par koraka

| Design |

Uljepšajte balkon prekrasnim posudama za cvijeće u par koraka

Iako možete kupiti svakakve posude za cvijeće, najbolji su oni oko kojih se potrudite sami. Osim što će vam imati sentimentalnu vrijednost, možete ih sasvim prilagoditi ambijentu vašeg balkona. Danas vam donosimo jednostavan DIY projekt kojim ćete napraviti savršene posude za svoj procvjetali proljetni balkon. Nemojte se preplašiti već u startu - zaista su jednostavne za izraditi.

Za DIY posude za cvijeće trebat ćete:

Terra cotta posude za cvijeće

Akrilne boje

Pjenastu četku

Ljepljivu traku

Aluminijsku foliju

Zlatna boja u spreju

Ružičasti akvarijski šljunak

Zemlju za kaktuse

Sukulente

Uljepšajte balkon prekrasnim posudama za cvijeće u par koraka
Obožavamo ove DIY posude za cvijeće

Posude pobojajte akrilnom bojom po želji, ali pobojajte i unutrašnjost ruba posudice kako vam se kasnije ne ni vidio terra cotta rub. Nakon što se prvi sloj osuši, nanesite i drugi sloj boje da bi boja izgledala sasvim neprozirno. Zatim gornji dio posude za cvijeće prekrijte s aluminijskom folijom te zalijepite na sredinu posude ljepljivu traku kako biste nesmetano mogli pobojati dno. Sljedeći korak je bojanje dna posude (ali i tanjure) u zlatnu boju sprejom. Nakon sprejanja morate ih ostaviti minimalno sat vremena da se suše prije negoli posadite biljke. Mi smo izabrali sukulente, a nakon što smo ih posadili u zemlju, vrh smo ukrasili ružičastim akvarijskim šljunkom kako bi dobili dodatan pop boje.

Nisu li ove posude za cvijeće idealan dodatak vašem balkonu ili barem prozoru? Igrajte se s kombinacijama boja koje volite i rezultat će zasigurno biti savršen.