Trenutno najljepši jednosoban stan na svijetu

| Design |

Ako živite u malom prepunom stanu ili planirate kupiti jedan, vjerojatno se pitate kako iskoristiti svoj životni prostor do maksimuma ne bi li vam bilo ugodno, zar ne? Bacite pogled na ovaj prekrasni mali stan i moderan dizajn interijera te primjetite što sve možete učiniti s malo kvadrata, ali visokim stropovima.

Dom koji možete vidjeti je poluetažni jednosoban stan koji se nalazi u De Waterkant, predgrađu Green Pointa u Cape Town s pogledom na Central Business District. Ako još uvijek niste upoznati s ovim dizajnerskim radom (pogledajte ovdje na što mislimo), stan je djelo biroa SAOTA (Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects), vrlo talentiranih arhitekata iz Cape Towna čiji nevjerojatni i moderni domovi niču gotovo iz dana u dan diljem Južne Afrike.

No zašto nam se ovaj stan toliko svidio? Tri su razloga koja se spajaju – zbog svoje elegancije, stila i inovativnih rješenja. Sve to u kombinaciji jedno s drugim stvorilo je doista nevjerojatno udoban i luksuzan stambeni prostor.

Također, arhitekti i dizajneri interijera iskoristili su gotovo svaku priliku kako bi povećali pametan prostor, ali se dizajn vodio kao glavna stavka. Zato police za pohranu i police za knjige djeluju kao instalacije, odnosno umjetnička djela, bračni se krevet nalazi na povlaštenom povišenom prostoru, a terasa vapi za dobrom čašom vina u suton.

Ljudi koji žive u malim stanovima čak i ne razmišljati o tome kako je imati balkon jer je već tolika gužva u njemu i svaki je centimetar stana iskorišten mudro. No ovaj dizajn interijera jasno prikazuje jednostavana rješenja kako koristiti minimalizam i kreativni raspored prostorija ne bi li se postigao željeni rezultat – ugodan život. Iako djeluje pomalo preluksuzan i skup, svakako vam može biti misao vodilja kroz traženje i uređenje savršenog malog stana.