Što superjunaci rade kad ne spašavaju svijet?

| Design |

Jeste li se ikada upitali što superheroji rade kada ne spašavaju svijet od zlikovaca? Ili što zlikovci rade kad se opuštaju? Ta si je pitanja postavio i francuski umjetnik Greg „Leon“ Guillemin koji je htio zaviriti u privatni život superjunaka, zlikovaca i ostalih likova iz crtića na jednak način kao što zavirujemo u život slavnih osoba.

Guillemin nudi pogled na intiman život strip likova i fiktivnih filmskih zvijezda u neprekidnoj seriji ilustracija „Tajni život heroja“ („Secret Life of Heroes“). Ilustracije u post-pop stilu daju duhovit uvid u svakodnevne i uobičajene aktivnosti omiljenih likova poput Spidermana ili Yode. Predmeti, simboli i marke stopili su se u scenarij gdje gledatelj vidi Spidermana kako glača svoje odijelo, Super Maria kako se brije i Snjeguljicu kako grize svoj iPhone.

U proslavi 2. godišnjice serije ilustracija, Guillemin je sastavio knjigu u kojoj se nalaze najdraži likovi u svakodnevnim rutinama, a ona se trenutno nalazi na Kickstarter platformi.Publikacija „For Your Eyes Only“ poklapa s izložbom zbirke u La Galerie Lacroix u Parizu koja se održava od 6. veljače do 30. ožujka 2015. godine.