Stan koji odiše poviješću, elegancijom i stilom

| Design |

Nakon nekoliko godina života u Londonu iz poslovnih razloga, arhitekt Dimitar Karanikolov i dizajnerica interijera Veneta Nikolova preselili su se natrag u Sofiju gdje su pronašli mali, no izuzetno zanimljiv stan u samom potkrovlju novoizgrađene zgrade. Sljedeće dvije godine proveli su rekonstrujirajući mjesto, projektirajući sav namještaj i eksperimentirajući s detaljima koji su odredili stan povijesno, stilski i estetski – ukratko, aposlutno ništa nije bilo prepušteno slučaju.

Prvu stvar koju možete primijetiti u stanu zanimljivog naziva "Loft 9b", masivna je tamna "kocka" koja zauzima središte dnevne sobe. Ona je odjevena u tanku 16 milimetarsku posebno izrađenu ploču koja pametno krije kupaonicu, a „sjedi“ na samom kraju dizala kojim se koriste stanari zgrade.

Zid s raznim materijalima jedan je od zanimljivih značajki ovog stana. Betonski zid, ciglasti zid, drveni i panel zid, sve to možete vidjeti u ovom nebičnom stanu s profinjenim i izraženim stilom. Prilagođeni dizajnirani namještaj, kao što su stolić za kavu u dnevnom boravku i ormar u spavaćoj sobi, izuzetno su privlačni, no nas je najviše oduševio tavan. Izgleda poput sobe za molitvu, ali zapravo krije kadu u samoj sredini sobe s izuzetno niskim stropom.