Savršen spoj portugalskog avanturizma i japanske filozofije

| Design |

Dizajner Yaroslav Galant nedavno je završio s dizajniranjem japanskog sushi restorana Hanaya koji se nalazi u Lisabonu  u Portugalu. Eklektičan koncept inspiriran je vlasnikovim putovanjima po Portugalu i zanimanju za japansku kulturu.

Tradicionalna portugalska estetika spaja se s načelima japanske filozofije. Tako naprimjer, kamena „čipka“ iz Monserrate palače u Sintri postaje uzorak koji se nalazi na zidovima, a metalna fasada bara oponaša izgled portugalskog crijepa i podsjeća na riblje ljuske.

Jednostavnost i neusiljenost, jedne od glavnih odrednica japanske estetike, definiraju restoran. Metalni elementi krase vinski bar, a cvijeće pridodaje na rustikalnom ugođaju. Neočekivani drveni element antičkog portugalskog mlina dodaje na karakteru inače zajedničkog kuta.

Ovaj eklektičan lisabonski restoran u kojemu se komunikacija s gostima može odvijati u više različitih jezika, sigurno će postati jedna od glavnih atrakcija za turiste, ali i domaće stanovništvo. Stoga putujete li u Lisabon, nemojte propustiti ovaj sjajan doživljaj za oči i nepce.