Sat koji odlazi na spavanje i budi se ranom zorom

| Design |

Po prvi puta u povijesti, ilustracija Piera Fornasettija primijenjena je na komad digitalne tehnologije

Umjetnička djela Fornasettija inače pronalazimo na porculanskim komadima, namještaju, zidnim satovima i drugačijim analognim predmetima. Međutim, u posebnoj suradnji s Pierovim sinom Barnabom, koji sada nadgleda Fornasettijeva kreativna zbivanja, i Huaweiom proizvedeno je limitirano izdanje sata koji prikazuje umjetničku viziju ilustracije njegova oca u kombinaciji s tehnološkom inovacijom Huaweia.
 
U početku, Barnaba je bio malo nesiguran oko partnerstva s kineskim tehnološkim gigantom, što je sasvim razumljivo iz razloga što on očeve crteže preslikava na povijesne i uobičaje komade, a ne na satove budućnosti. Kako bi ostao dosljedan sebi, radio je u suprotnosti s digitalnim aspektima sata i učinio ga analognim, a osjećaj interaktivnost dodao je Huawei.
 

Ručni sat posjeduje Fornasettijevu kultni sliku talijanske operne pjevačice Lina Cavalieri čije se lice može pojaviti u mirovanju, zatvorenih očiju kao da spava, trepćući kao da se budi iz sna te, a kada je budna, oba su joj oka otvorena i na oprezu - kao da štite originalnu verziju sebe. Remen također ističe Fornasettijev umjetnički potpis. Riječ je o malahitu, materijalu koji je normalno krut i težak, a kojeg je Barnaba pretvorio u nešto mekano i kovano u bogatoj zelenoj nijansi. 

Fornasetti za Huawei sat se predstavio u sklopu Tjedna mode u Milanu u kojem je 1000 komada podijeljeno kao VIP poklon.