Šareni mramor kao glavni uzorak vaše kupaonice

| Design |

Na tjednu dizajna Miami / Basel 2015. britanski dizajner Max Lamb izazvao je standardizaciju mase sanitarija i potaknuo razmišljanje o  kupaonici kao skupu (kojeg je on nazvao) „mramor, kupaonica, namještaj ". Instalacija je napravljena od novog crnog mramora kojeg je posebno izradio i uljepšao dizajnerski studio Dzek .

Marmoreal“ kolecija ima za cilj proširiti iskustvo kupanja, no istovremeno stvoriti ideju da kupaonica treba zauzimati velik dio životnog prostora. Kroz svoja putovanja diljem Azije, Lamb je  u svoj dizajn uveo neke istočne filozofije, primjerice, mramornu kupelj, sa strmim okomitim stranama koja podsjeća na tradicionalne japanske kade ofuro.

Dnevna rutina kupanja postala je primarna referentna točka u stvaranju kolekcije s nadom da će eliminirati nebitne objekte koji su postali dio standardizirane moderne kupaonice. S mramorom kao glavnim materijalom kojim se koristi, svaki od njegovih komada namještaja za kupaonicu prirodno se razlikuju od poznatih komada izrađenih od keramike, čelika i plastike.