"Roll To Roll" - najtanje slušalice na svijetu

| Design |

"Roll To Roll"

Roll To Roll“ slušalice koje je predstavio Maxime Loiseau na ovogodišnjem tjednu dizajna u New Yorku, najtanje su slušalice na svijetu. U smislu proizvodnje i materijala, sve je pojednostavljeno: elektronički sklopovi su tiskani umjesto korištenja žica, plastika je zavarena umjesto posebnog spajanja pojedinih dijelova, a sam oblik je postignut kroz utiskivanje umjesto skupih ubrizgavanja u kalupe. Estetski, proces je sličan onome offset tiskovnom sustavu, zbog čeha je koncepcija objekta slična grafičkom prikazu, a svaka tehnička komponenta vidljiva na crtežu proizvoda postaje čitljiva i na samim slušalicama - na primjer, vidjeti možete kružno „hranjenje“ piezoelektrične stanice.

"Roll To Roll"
"Roll To Roll"

Funkcija zvučnika nastaje na temelju vibracija piezoelektrične stanice kao rezultat električne energije koja nastaje iz tlaka. Kroz piezoelektricitet koji se pojavljuje na plastičnoj površini, sustav proizvodi zvuk jednak konvencionalnoj jedinici, ali je samo 1 mm tanak.

„Roll To Roll“ dizajn donosi niz pojednostavljenih elemenata i učinkovitih postupaka, gdje tehnologija postaje sam materijal, a ne skup različitih tvari. Slušalice mogu biti napravljene uz pomoć jedne proizvodne linije bez dodatnih kalupa. Svaka slušalica može biti sastavljen od 8 jednostavnih dijelova, dok standardne slušalice nastaju uz spajanje i do 50 komada.

"Roll To Roll"
"Roll To Roll"