Provokativna i moderna podzemna kuća na Sardiniji oduzima dah

| Design |

O ovakvim prizorima sve češće maštamo kako nam se novo godišnje doba približava, a kao odlično utočište za takve vruće ljetne dane koji nas neminovno očekuju, savršeno su se pripremili vlasnici kuće pod nazivom „Earth Home“ na otoku Sardiniji. Za ovo prekrasno arhitektonsko i dizajnersko djelo u zaljevu Portisco u srcu Emerald obale zaslužni su Luca Marastoni kao arhitekt te „dobra stara“ tvrtka BONVECCHIO koja je zaslužna za impresivan unutarnji dizajn.

Kada govorimo o vanjskom uređenju gotovo da i ne moramo puno pričati jer slika doista govori 1000 riječi – bazen u obliku školjke, neodoljiva terasa, jacuzzi i privatna plaža sigurno pomažu izvući vlasnike na svježi zrak.

"Earth Home"

Unutrašnjost „Earth Homea“ veoma je umirujuća i pomalo daje osjećaj kao da se nalazite u špilji (što je polovično i točno). Interijer krasi jaki kontrast između betonske površine stropa i toplih tonova drveta. Sve bijelo ili prozirno što ionako velik prostor čini još većim i raskošnijim. Kuhinja je definirana dugom mramornom pločom koja je namjenski tamo postavljena kao savršen prostor za doručak.

Posebno dizajniran i kreiran kauč doista izgleda kao da stvoren za opuštanje velike obitelji, baš poput ostatka ove kuće s čak pet spavaonica i kupaonica kojima bi svaka osoba na svijetu teško odlila.

"Earth Home"