Prodavaonica mlijeka pretvorena u moderan i udoban dom

| Design |

Lluís Corbella i Marc Mazeres nedavno su završili s dizajnom Gracie, intimnog suvremenog doma u Barceloni u Španjolskoj koji je nekada davno služio sasvim drugoj svrsi - ovaj je prostor nekada bio prodavaonica mlijeka"Izvorno se u ovoj trgovini prodavalo mlijeko i mliječni proizvodi ​​kao što su jogurt i vrhnje, ali u njoj su se nalazile i krave", kaže Mazeres. "Polazna točka izgradnje doma bila je potupno napuštena zgrada, s pročeljem i krovom u vrlo lošem stanju koja je iziskivala iznimno tešku renovaciju. "

Neki veliki arhitektonski elementi sačuvani su u zgradi koja ima stambenu površinu od 275 kvadratnih metara te garažu i vrt. "Tijekom procesa gradnje, zgrada je potpuno ispražnjena od starih unutarnjih struktura – ostala je samo fasada, krov i središnji stup od drveta", kažu arhitekti. "Ovaj stup je bio, i još uvijek je, jedina središnja podrška svih struktura. Prozori, otvori i tende imaju učinkovit aluminijski sustav. "

Stvorene su iznenađujuće vizualne veze unutar zgrade s različitim platformama i razinama. Do dvije gornje razine može se pristupiti pomoću metalnog stubišta i/ili malog lifta. Dizajn interijera je minimalistički sa skandinavskom inspiracijom. Detalji žarke boje, kao i elementi opeke i drva, pridodaju na šarmu i karakteru.