Prekrasna vila koju krasi neobičan stakleni zid

| Design |

Unatoč ograničenom zemljištu, Taller Estilo Arquitectura tim stvorio je uzak i visok betonski dom na tri razine u Mexico Cityju koji bi vam se na prvi pogled mogao činiti hladnim i dosadnim – iako možda u njemu nikada nije vruće, ovaj je dom sve samo ne hladan i dosadan. Tijekom izgradnje „Raw Housea“, dizajnerski je tim odlučio odstupiti od korištenja sintetičkih i izrađenih materijala. Umjesto toga, dom je izrađen od gotovih, odmah dostupnih i lokalnih materijala kako bi odali zahvalnost gradskom prirodnom kontekstu i unutarnjoj ljepoti.

Taller Estilo Arquitectura

Dom je zamišljen kao učinkovit prostor koji je ujedno i udoban za život svih stanovnika. Zanimljivo je to kako je prirodno pasivno hlađenje doma zapravo utjecao na nastalu prostornu organizaciju. Set dvostrukih staklenih vrata potpuno otvaraju prostor prema stražnjem dvorištu i bazenu. Element vode prirodno hladi zrak prije nego što uđe u dom kroz staklena vrata zbog kojih je omogućena kontrola nad protokom zraka te ulazak prirodne svjetlosti u prostran interijer.

Taller Estilo Arquitectura

Prve dvije etaže imaju izlaz prema dvorištu, a uključuju kuhinju, dnevni boravak i blagovaonicu koji se šire prizemljem i na polukatu. Novi uređeni vrtovi nalaze se s prednje i stražnje strane, a zeleni zidovi integrirani su u unutrašnjosti. Visoki zidovi pružaju privatnost i sigurnost koji se suptilno nastavljaju kao zidovi spavaćih soba. Betonski i drugih prirodnih materijala poput detalja napravljena od drveta prevladavaju interijerom te tako zamućuju granice između prirodno hladnog interijera i bujnog okruženja.

Taller Estilo Arquitectura