Prekrasna kuća u kojoj dnevni boravak i vrt postaju jedno

| Design |

Australski često nagrađivani arhitektonski studio MCK iz Sydneya transformirao je skroman bungalov u kuću iz snova u kojoj se vrt spaja s unutrašnjosti kuće. Rezultat je veličanstven i razbija naše mentalne okvire na način da smo u stanju vidjeti australske cvjetne pupoljke s kauča.  Vlasnici su baš poput bungalova bili skromni, jednostavni i htjeli imati dom koji se lako povezuje s prirodom. 

Arhitektonski studio MCK radio je u uskoj suradnji s dizajnerskim studiom Spirit Level Design koji je odlično osmislio kako ostvariti stvarnu povezanost s eksterijerom i interijerom. Vrt i ogromna stijena koja se nalazi u njemu postali su ključni dijelovi u novom arhitektonskom sastavu prema kojoj gravitira dneva i spavaća soba.

Prvi se kat krije u crnom krovu koji se savršeno stapa s ostatkom krajolika kada ga pogledamo s ulice. Krov podupiru dva snažna stupa koja se nalaze u suprotnim kutevima tako otvarajući  pogled prema vrtu, šumi i nebu. Gotovo da ne postoji prostorija u kojoj se ne osjećate direktno povezani s prirodom, a mir koji možemo osjetiti i preko fotografija pruža potpuno relaksaciju duše i tijela.