Želimo: Moderni gramofon koji se spaja na mobitel

| Design |

Gramovox, bluetooth gramofon

Mislimo da ne postoji gotovo nitko ne ne bi volio u svom dnevnom boravku imati pravi, prelijepi crni gramofon koji ispušta onaj pravi, vintage zvuk. Jedini problem je što vam za gramofon trebaju ploče i na njima glazbu koja vam se sluša, a to je gotovo nemoguće. No sada konačno postoji moderni gramofon koji se spaja na vaš mobitel, mp3 player ili računalo i reproducira glazbu s vaših gadgeta. Gramovox, prvi Bluetooth gramofon na svijetu prava je kombinacija starinske estetike i moderne tehnologije. 

Gramovox, bluetooth gramofon
Gramovox, bluetooth gramofon

Oblik trube napravljen mu je prema originalnom Magnavox R3 gramofonu iz 1920-ih, a zvuk koji se iz njega čuje nije standardan već pomalo vintage, onakav kakav se čuje iz originalnih gramofona. Gornji dio, dio trube,napravljen je od čelika i mesinga, dok je baza drvena s ugrađenom elektronikom. 

Gramovox, bluetooth gramofon
Gramovox, bluetooth gramofon

"Gramofoni su kada su osmišljeni bili centar kućne zabave oko kojeg su se okupljali prijatelji i obitelj kako bi pjevali, slušali govore i radio drame, a sada Gramovox Bluetooth gramofon preuzima njihovu ulogu i postaje proizvod koji potiče druženje" kažu njegovi izumitelji na Kickstarteru.

Gramovox, bluetooth gramofon
Gramovox, bluetooth gramofon

Projekt je do 1. siječnja na Kickstarteru gdje je cilj od 100.000 dolara prekoračen jer je skupljeno već 200.000 dolara. Svi koji podupru i doniraju ovaj projekt s 249$ (1.380 kn) dobiti će po jedan primjerak ovog odličnog proizvoda koji će inače u svakodnevnoj prodaji koštati 349$ (1.930 kn). Gramovox ima bateriju od 15 sati i radi na temelju bluetootha udaljenog do 10 metara. Dolazi u dvije verzije - gdje je baza tamnije, orahovo ilisvjetlije, javorovo drvo.  U nastavku u videu sznajte više i čujte kakav zvuk izlazi iz Gramovoxa.

Gramovox