Pokolj u vašoj kući

| Design |

The Bloody moon tapete

Sigurno ste barem jednom u životu gledali film ili seriju u kojoj se dogodi pokolj unutar četiri zida koja nakon toga budu prekrivena krvlju i krvavim otiscima ruku. Iako je to uvijek djelo nekakvog serijskog ubojice i psihopata, replike takvih soba nisu napravili psihopati već umjetnici. Iz studija Pixers dolaze nam zaista posebne tapete. Posebne su jer ne znamo normalnu osobu koja bi takve tapete poželjela imati u svom dnevnom boravku ili još gore u spavaćoj sobi. Radi se naime o tapetama koje nose naziv “The Bloody Moon“ (Krvavi mjesec), a prekrivene su krvlju i krvavim otiscima ruku.

Kada uđete u sobu koja je prekrivena ovim tapetama čini vam se da je u toj sobi ubijeno barem petero ljudi koji su se dobrano trudili da pobjegnu od ubojice i njegove mačete kojom ih je razrezao na komade. Bolesno, zar ne? I mi mislimo i zato nam nije jasno zašto bi netko imalo normalan u svoj lijepi stan stavio ovakve tapete, no ima nas svakakvih.

Studio koji je ove tapete osmislio, ponudio nam je i cijelu pozadinsku priču za svaku od njih pa smo tako saznali da su inspirirane filmom Romana Polanskog „Gorki mjesec“. Ovog filma iz 1992. godine svaki se pravi filmofil sjeća jer se radi o najblaže rečeno, neobičnom filmu.

Iz Pixersa kažu kako njihove tapete predstavljaju „priču o ubojstvu i slatkim haljinama, noževima i mjehurićima sapunice te crvenoj krvi i crnim noćima. Priču o misterioznim interijerima u kojima su zidovi prekriveni krvlju. Ako ste gledali Polanskov „Gorki mjesec“ shvatiti ćete izvor naše inspiracije. To je zanesena ljubav nakon koje slijedi napuštanje i osveta slatka kao med koja čini osnovu za ovu priču. Iako u ovom filmu nema pokolja, u njemu postoji nevjerojatna energija koja čini iskustvo ovakvih ekstremnih osjećaja privlačnim“.

Ono što mi znamo je da ovakve tapete ne bi postavili nikad, no onaj tko je dovoljno čudan da shvaća sve dijelove Polanskovog najneobičnijeg filma, pa i scenu ekstaze nepokretnog čovjeka s gumenom svinjskom maskom dok se njegova ljubavnica plešući zalijeva mlijekom, vjerojatno je dovoljno čudan da postavi ovakve tapete.