Oživite prazne zidove s prekrasnim cvjetnim trofejima

| Design |

Elkebana

Ako poput nas ne volite vidjeti prave životinjske (ako ih uopće tako možemo nazvati) trofeje kao zidne ukrase, ova će vas zamjena oduševiti jer ne samo da izgleda prekrasno, nego i odaje jasnu poruku o stavu koji se tiče zaštiti životinja, stoga će je voljeti i vegani i ljubitelji životinja. Dvojica talentiranih i ekološki osvještenih talijanskih dizajnera poslužili su se starom japanskom tradicijom izrade cvjetnog aranžmana poznatijeg kao „ikebana“ (u prijevodu „živo cvijeće“) kao temeljnom idejom za stvaranje cvjetnog trofeja.

Elkebana
Elkebana

Tradicionalna ikebana uključuje određena pravila i duhovna razmatranja, no praksa njezine izrade je u međuvremenu evoluirala u svijetu te se njezina izrada poprilično simplicifirala. Bila je to nova fleksibilnost u stilu koja je inspirirala Fabia Militoa i Paula Studia za dizajn sada već prepoznatljivih „Elkebana“, napravljenih od brezine iverice, pluta ili čvrste hrastovine s dvije staklene vaze koje su namijenjene za držanje botaničkog aranžmana.

Fabio Milito piše na službenoj stranici proizvoda: "Elkebana je pravi trofej za ljubitelje životinja i biljaka. Samo vam treba cvijeće i mašta".

Elkebana
Elkebana