Ovo su najbolji urbani hoteli na svijetu

| Design |

J.K. Place, Rim, Italija

Nagradu za najbolji urbani hotel u 2014. godini zasluženo je osvojio gotovo potpuno novi talijanski hotel J.K. Place koji se nalazi u Rimu. Iako nije bilo lako pobijediti konkurenciju koju su čini Ace Hotel Downtown u Los Angleseu i The Temple Hotel u Beijingu, ova talijnaska hotelska poslastica osvojila je žiri na prvu koji se jednoglasno odlučio za pobjednika.

J.K. Place Roma nalazi se pored poznatih dijelova Rima kao što su Palazzo Borghese i Via Condotti, ima 30 soba i treće je izdanje J.K. Place hotela koje možemo vidjeti i u Firenci i na Capriju.  

J.K. Place, Rim, Italija
J.K. Place, Rim, Italija

Zgrada u kojoj se nalazi hotel datira iz 19. stoljeća i nekad je bila dio Sveučilišta u Rimu. Upravo uz pomoć takve arhitekture, hotel uspjeva postići tišinu i mir privatne kuće unutar svoja četiri kata pritom zadržavajući originalne značajke. Bivše su učionice pretvorene u graciozne sobe uz pomoć arhitekta Micheleta Bönana koji ništa nije prepustio slučaju.

J.K. Place, Rim, Italija
J.K. Place, Rim, Italija

Javni prostori unutar hotela jednako su grandiozni uz pomoć bogate tkanine, dubokih fotelja, tintom prošaranih mramornih ploča i elegantnim brončanim obrubljenim vratima. J.K. bar i restoran pohvaliti se može svojoj gastronomskom ponudom kakva se rijetko viđa i kuša u hotelima, a bar na krovu koji je još u izgradnji, mogao bi potpuno osvojiti svoje buduće i stalne posjetitelje.

J.K. Place, Rim, Italija
J.K. Place, Rim, Italija