Ovo je najljepša mediteranska vila

| Design |

Nedaleko od španjolskog obalnog grada Alicante, nalazi se vila smještena na samom vrhu strmog nagiba s pogledom na Mediteransko more. „Sardinera House“ je vila koju je dizajnirao Ramon Esteve s namjerom da centar svih prostorija bude pogled na beskrajno plavo more. U tome ne samo da je uspio, već je tako sagradio najljepšu vilu koju možete pronaći na toj strani mediteranske obale.

"Sardinera House"
"Sardinera House"

Vanjske betonske se površine zanimljivo razbijaju pomoću drvenih oplata čime se uspostavlja zajednički jezik s interijerom i bijelo obojanim drvetom. U prizemlju se nalaze dnevna soba, kuhinja i blagovaonica koje svoj pogled na more uokviruju ostaklenjem od poda do stropa cijelom dužinom vile. To se prizemlje spaja s opsežnim vrtom i kutnim infinity bazenom o kojem doista ne trebamo previše govoriti.

"Sardinera House"
"Sardinera House"

Unutar kuće, točnije u suterenskom dijelu vile, nalazi se unutarnji bazen koji dijeli vizualnu vezu s vanjskim bazenom pomoću uzdužnog prozora. Na gornjoj razini, svaki odvojeni dio vile ima prostranu spavaću sobu s malim staklenim balkonom s kojeg također pogled puca na horizont.

"Sardinera House"
"Sardinera House"