Komadi namještaja koji iznenađuju svojim izgledom i funkcionalnošću

| Design |

Elastično platno (YOY)

Probajmo se distancirati od tipičnog namještaja kakvog susrećemo svaki dan i proširimo svoje horizonte – zamislite da postoji platno na koje možete sjestit, zamislite da postoji ormar u kojemu neće nedostajati ladica, zmaislite kauč koji  je ujedno i krevet i stol. Iako zvuči pomalo apstraktno, moguće je.

Svijet nudi niz jedinstvenih kreacija za koje možda nikada nećemo saznati, no za ove za koje smo saznali sebično bi bilo zadržati ih za sebe. U galeriji možete pronaći 10 prekrasnih i atraktivnih komada najmještaja koji uz svoju estetsku funkciju nose i onu važniju – višenamjensku.

Kao najbolji komad namještaja koji smo pronašli, izdvojili bismo ovo platno dizajnerskog studija YOY, jednostavnog i istoznačnog naziva "Canvas". Možete ga objesiti na zid kao dekoraciju, ali na ovo platno možete i sjesti. Napravljeno je od aluminija, drveta te jakog i črstog elastičnog platna. Na prvi se pogled čini kao iluzija pripomognuta kompjuterskom obradom slika, no stolica-platno je stvarna.

Ladice sa stepenicama (Danny Kuo)
Ladice sa stepenicama (Danny Kuo)

Ovaj komad namještaja savršen je za male domove jer omogućava apsolutnu uštedu prostora. Sadrži dvadesetak ladica i ormarića, a kako biste se mogli popesti do najvišeg, dizajner Danny Kuo zamislio je stepenište napravljeno od samih ladica.  Prve tri ladice lako se mogu izvući iz ormara i tako stvaraju stabilno stepenište zbog kojeg se možete lako popesti do gornjih ladica.

Kauč koji se pretvara u stol (Julia Kononenko)
Kauč koji se pretvara u stol (Julia Kononenko)

Kada vam je prostor u kojem živite ograničen, jednostavno nemate dovoljno mjesta za sve komade namještaja koji su vam potrebni ili ih želite imati. Upravo su tada višenamjenski komadi namještaja poput ovog najpotrebniji. Kauč koje je dizajnirala Julia Kononenko, lako se može pretvoriti u blagavaonu s podstavljenim stolicama. Osim jednostavanog i moderanog dizajna, savršen je za male prostore u kojima živimo.

"Story" (Fanny Adams)
"Story" (Fanny Adam)

Story“ je jedan od najzanimljivih komada namještaja koje smo pronašli. Dizajnirala ga je studentica dizajna Fanny Adam kombiniravši kauč, radnu jedinicu (ili stol) i krevet. Idealan komad namještaja za male domove i svakako vam može omogućiti da koristite dnevni boravak kao kućni ured i gostinjsku sobu.

"The Goliath"
"The Goliath"

The Goliath“ je svestran komad namještaja koji se proteže od 43 cm do čak 293 cm, a može se koristiti kao komoda, mali stol, ali i kao stol za blagovanje, kada vam na večeru pristigne više gostiju. Stol ima 5 dodatnih ploha, što je neobičan broj s obzirom da proširivi obično imaju samo dvije.

"Chuck" (Natascha Harra-Frischkorn)
"Chuck" (Natascha Harra-Frischkorn)

Još jedan vrlo zanimljiv komad je „Chuck“, koncept polica napravljen po nacrtu Natasche Harra-Frischkorn. Polica je fleksibilna, napravljena od šest dasaka drveta koje lako možete podesiti da držite sve vrste objekata različitih dimenzija.

"Obelisk"
"Obelisk"

Obelisk“ je kolekcija koja uključuje četiri stolice i stol koji su posebno dizajnirani za eksterijer. Ime proizlazi iz skulpture koja nastaje kada se sve stolice i stol poslažu vertikalno. Oni tada postaju kompaktna skulpturalna struktura s oblikom koji podsjeća na obelisk.

"A Chair Inside A Chair" (Flavio Scalzo)
"A Chair Inside A Chair" (Flavio Scalzo)

Ovaj intrigantni komad namještaja dizajnirao je Flavio Scalzo. U osnovi, to je skulpturalni izgled stolica s modernim i jednostavnim dizajnom koji u sebi krije još jedan stolac koji sadrži isti dizajn. Na taj način uvijek možete imati dodatni stolac za svoje goste, a ne morate ga sakrivati u ormaru.

"The Coffee Bench" ( Beyond Standards)
"The Coffee Bench" ( Beyond Standards)

Ovaj izuzetno fleksibilan komad namještaja dizajnirao je studio Beyond Standards. Kombinacija klupe i stola jednostavnom rotiracijom pretvara njegove pojedine module u različite namjene koje prilagođavate svojim potrebama. Pretvoriti ga možete u dvije stolice, klupe i male stolove za kavu i laptop i u još mnogo drugih kombinacija.