Oslobodite svoju kreativnost uz pomoć ove super održive kuće

| Design |

Prilikom izgradnje kuće pod nazivom „Madison Residence“ u Kansas Cityju u Missouriju, dizajnerski tim iz KEM studija, odlučio je po strani ostaviti funkcionalnost kao polazište dizajna kuće, već su u centar postavili životni stil vlasnika kuće.  

Tri su glavne smjernice bile identificirane tijekom procesa istraživanja: morala je biti moderna, minimalistička i održiva. Fokus je bio stvoriti više prirodnog svjeta te prostorije u kojima morate biti u interakciji sa svojim ukućanima. Unatoč malom proračunu ovaj je suvremeni dom veoma održiv i oku zanimljiv.

Spomenutim trima glavnim zadacima moralo se pristupiti s velikom dozom originalnosti i kreativnosti. Nastali dizajn morao je odgovarati načinu života pisca, glazbenika, trkača i nezaustavljivog stvaralačkog duha. Funkcionalnost je stoga pala u drugi plan ove kuće od 111 kvadratnih metara, s dvije spavaće sobe i dvije kupaonice.

Galerija u prizemlju otkriva prostranu kuću s otvorenim planom idealnu za društvene aktivnosti i zabavu. Minimalistički pristup je bio nužno potreban kako bi se kreativnost mogla potaknuti na svim razinama. Doista hvale vrijedan projekt, zar ne?