Od sada možete imati Picassa na zidu u vlastitom domu

| Design |

"Curater"

Stockholmska luksuzna modna kuća ACNE studios nedavno je predstavila svoj projekt „Curater“ – mrežu digitalne izložbe koja izlaže slike renomiranih umjetnika. U suradnji s vodećim umjetničkim institucijama i kustosima diljem svijeta, ACNE studios ovaj je projekt prvenstvno zamislio za najviše 500 korisnika koji bi putem digitalne ploče, odnosno platna i zatvorenog sustava pretplate mogli bar digitalno posjedovati vrhunske umjetnine u svom domu.

Curater“ bi godišnje održavao od 6 do 8 izložbi koje bi pažljivo bile odabrane od strane kustosa. Visoka razlučivost ultratankog platna koji koristi LED sustav osvjetljenja i stvoren je isključivo za prezentaciju slikarskih remek djela omogućit će korisnicima vrhunsko iskustvo.

"Curater"

Curater je odgovor na ubraznu digitalizaciju umjetnosti koja se danas događa diljem svijeta“, rekao je Johan Holmgre, voditelj ACNE R&D i osnivač spomenutog projekta. „Da bi mogli konzumirati umjetnost na digitalnoj platformi, morali smo stvoriti novu vrstu proizvoda koji bi ljudima omogućio uživanje u pravom doživljaju umjetničkog djela. Nešto što nadmašuje i računala i smartphone.

Prema riječima direktora ACNE studija Vicotra Pressa, mjesečna naknada za vrhunsku umjetnost neće dosezati vrtoglave cifre. Ono što zanima sve nas je to da će se 50 „Curatera“ podijeliti nasumično ljudima koji se prijave ovdje, a prva se izložba očekuje za 12 mjeseci.

"Curater"