Obožavamo prugice u interijeru

| Design |

Prugice su već dugi niz godina popularne u modnoj industriji, ali su svoje zasluženo mjesto pronašle i u uređenju interijera. Bile široke ili uske, vertikalne ili horizontalne, vesele pruge osvježti će zidove i namještaj mnogih domova. Osim estetskog utiska koji će zavisiti od izbora boja, prugice u interijeru će stvoriti i optičku varku, odnosno mogu vizualno povećati ili smanjiti prostor. Vertikalne pruge na zavjesama će kreirati iluziju da je prozor viši, dok horizontalne pruge prostor čine vizualno širim.

Mornarski uzorak nikad ne izlazi iz mode. Odlično se uklapa u mediteranske interijere, ali jednako dobro izgleda i u stanovima uređenim u suvremenom stilu ili klasičnim prostorima. Crno-bijela kombinacija djeluje elegantno, bez obzira na kojem dekoru ili komadu namještaja se našla, dok su raznobojne prugice dobar izbor za kreiranje energičnih interijera.

Hodnik će izgledati duži ako pod ukrasite prugastim tepihom veselih boja. Skučene spavaće sobe ili kupaonice, djelovati će prostranije ako na zid postavite tapete s uzorkom širokih horizontalnih pruga. Male prostore možete ukrasiti i prugama različitih debljina, koje će stvoriti fokusnu točku sobe, a interijer učiniti zanimljivijim. Kao i s ostalim uzorcima, treba imati meru pri unošenju prugica kako ne biste zagušili prostor ili stvorili vizuelni kaos. Budite kreativni i uživajte u dekoriranju, a za više ideja pogledajte fotogaleriju.