Nipošto nemojte propustiti drugo izdanje festivala Design District Zagreb! Traje do nedjelje...

| Design |

Danas, utorak 13.06.2017.g., počinje drugo izdanje festivala 'Design District Zagreb', a koje će u Martićevoj ulici i četvrti koja ju okružuje, trajati do 18. lipnja.

I ove godine najavljuju bogat, zanimljiv i raznolik program koji će kroz šest dana ponuditi nove aspekte i načine konzumacije kulturnih sadržaja u okviru javnih prostora. 
 
Novost ovogodišnjeg izdanja je, međutim, Zeleni program unutar kojeg će biti izloženi svi 'zeleni' sadržaji koji pridonose obazrivom i funkcionalnom korištenju resursa četvrti. Tako će se Ratkajev prolaz privremeno transformirati u Zeleni Ratkaj – posjetitelji će moći doživjeti koncept idealnog održivog grada i to kroz impresivni mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike Precious Plastic, pop-up šumu kao i niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja. 

Pored navedenog, Zeleni Ratkaj uključit će i zone za relaksaciju i druženje u kojem će svima biti dostupne i ‘javne društvene igre’ poput šaha, jenge, jamba i ping ponga.

Posjetitelji će se moći uključiti u bogati radionički program: od globalno poznate Street Wisdom radionice zahvaljujući kojoj se u Martićevoj može pronaći inspiracija i odgovori na životne, poslovne ili privatne dileme; preko radionice pisanja arhitektonske kritike, do izrade dokufikcijskog storyboarda u obliku fanzina. Fab Lab nudi isprobavanje tehnologija virtualne i proširene stvarnosti, eksperimentiranje s bio senzorima, digitaliziranje vlastitih crteža i prenošenje na reciklirane materijale, izrađivanje otisaka u glini pa čak i natjecanje u crtanju ludim četkicama za zube.
 
Isto tako, velik interes javnosti izaziva i drugo izdanje Design Makes Impact-a, suvremenog dizajnerskog sajma koji je zamišljen za dizajnere kako bi se međusobno upoznavali, povezivali, dijelili i prodavali, a koji će ovaj put biti organiziran kao dio Desing District Zagreb tjedna!

Posebno ističemo kako će u subotu 17.06., Shuz. & Impact Hub Zagreb organizirati dizajnerski sajam. Adresa je Vlaška 70E i nikako ne bi trebali propustiti priliku da kupovinom podržite oko 10 mladih lokalnih dizajnera poput ovih iz Shuz-a koji prave najmaštovitije i najtraženije ručno oslikane tenisice.