Neodoljivo uređen mali stančić od 45 kvadrata

| Design |

Naši čitatelji već su upoznati da smo ljubitelji kreativnog unutrašnjeg dizajna, pogotovo kada se radi o malim stanovima. Poznato je kako je mali stan puno teže urediti nego neki ogroman prostor pa u njihovim odličnim rješenjima zaista uživamo. No kada smo naišli na ovaj mali stančić koji se nalazi u Moskvi u Rusiji, ostali smo bez teksta. 

Neodoljivo uređen mali stan od 45 m2 u Moskvi
Neodoljivo uređen mali stan od 45 m2 u Moskvi, dnevni boravak

Naime, stan koji vam danas predstavljamo pravi je maleni savršeni dragulj kojem se već nekoliko dana svi u redakciji divimo i za koji smo sigurni da nema osobe koja u njemu ne bi voljela živjeti. Osim što je predivno uređen, u njemu je kvalitetno i kreativno iskorišten svaki milimetar prostora što nam još jednom dokazuje kako najbolje stvari zaista dolaze u malim pakiranjima.

Neodoljivo uređen mali stan od 45 m2 u Moskvi
Neodoljivo uređen mali stan od 45 m2 u Moskvi, spavaća soba

Stan koji je zapravo studio od 45 metara kvadratnih maštovito je pregrađen drvom, zavjesama, pregradbenim pultom  i staklenom stijenom tako da se sastoji od dnevnog boravka, spavaće sobe, kuhinje, kupaonice i lođe koja djeluje kao prostor za čitanje, zabavu, rad, ali i kao blagovaonica što ga čini stanom koji ima sve.

Osim općeg dojma u ovom stanu korišteni su brojni elementi kvalitetnog uređenja prostora pa tako možemo izdvojiti:

•          korištenje bijele boje, ali na kreativan način uz bijele ciglice te pastelne boje koje ne ubijaju prostor nego ga otvaraju

•          korištenje puno rasvjetnih tijela u svim dijelovima stana

•          odvajanje spavaće sobe tako da je na podignutoj razini čime se osim dojma odvajanja, dobio i dodatni prostor za odlaganje

•          jednostavno uređenje razbijeno je neobičnim uzorcima i kompatibilnim bojama

•          korištenje pulta kao mini blagovaonice (iako ona postoji i na lođi)

•          zastori umjesto vrata štede prostor i odlično se uklapaju u male stanove gdje nema mjesta za krila ormara ili vrata

Neodoljivo uređen mali stan od 45 m2 u Moskvi
Neodoljivo uređen mali stan od 45 m2 u Moskvi

Naravno tu su i brojni drugi elementi s kojima bi se mogli inspirirati za uređenje svoje stana poput zanimljivih slika na zidu u svim prostorijama pa i u kupaonici i kuhinji, drva odličnog uklopljenog i u bijeloj i u prirodnoj varijanti, tapeta na dijelovima zida, korištenje zanimljivih dekoracija poput natpisa iznad kreveta i u kupaonici te vješalica na zidu, sve popularniji kuhinjski zid po kojem se piše kredom i još mnogo toga. 

Neodoljivo uređen mali stan od 45 m2 u Moskvi
Neodoljivo uređen mali stan od 45 m2 u Moskvi, kupaonica

U našoj galeriji donosimo vam detaljan pregled ovog zaista neodoljivog malog stančića. Uživajte, a ako ste kao mi, vikend ćete iskoristiti u mini DIY preuređenju vašeg balkona ili lođe u ovom stilu.

Neodoljivo uređen mali stan od 45 m2 u Moskvi
Neodoljivo uređen mali stan od 45 m2 u Moskvi, lođa