Ne, ovo nije štikla...

| Design |

Kada proizvod postane skulptura, kombinacijom fantazije i stvarnosti prirode koja nas okružuje, industrijski model dobiva novi okus, a mi smo konačno u stanju razumijeti prirodu i društvo koje neprestano utječe na sebe.“ Ovaj je citat grafičkom dizajneru Harisu Jusoviću bio kamen temeljac za njegov koncept stolica koje je nazvao „High Heels Seats“.

Stolice koje možete vidjeti u galeriji vlastite su umjetnikove ilustracije koje privremeno nemaju nikakvu komercijalnu pozadinu, no posjeduju jasnu ideju koja nalaže da industrija može biti pod jakim utjecajem organskog okoliša i civilizacije. Jusović kaže kako je ovim koncpetom  htio napraviti vizualnu izjavu koja će razbiti granice mašte te mijenjati kreativnu perspektivu u smjeru duhovitosti i šarma.

Osim što je osmislio stolice u obliku štikli, u galeriji možete pronaći i razne predmete iz svakodnevnog života kojima se Jusović poslužio u kreiranju stolica. Izdvojili bi svakako ovu fotelju koja bi u svaki stan s malo dizajnerskog štiha unjela pravu pomutnju.