Nakit Jasminke Škalić osvojio Zagrepčanke!

| Design |

Jasminka Škalić

Predstavljamo Vam zagrebačku umjetnicu, slikaricu i dizajnericu nakita Jasminku Škalić te njezinu unikatnu kolekciju nakita. Diplomirana ekonomistica Jasminka Škalić završila je čak dvije škole slikanja, onu na Rokovom perivoju i na Veleučilištu Tanay, a upravo je pred diplomskim na College of visual Art u Ljubljani. Godinama se bavila modelingom i bila poznata manekenka, a onda se posvetila svojoj najvećoj ljubavi – slikanju.

Unikatni nakit Jasminke Škalić
Unikatni nakit Jasminke Škalić

Tek nedavno je proširila svoju kreativnost i počela izrađivati unikatan nakit s ručno oslikanim medaljonima koji je odmah postao pravi hit među brojnim ljubiteljicama nakita na facebooku. Upravo taj Jasminkin pothvat bio je i povod našem razgovoru. Zanimalo nas je otkud ideja da nakon slikanja krene i u izradu nakita i zašto.
„Kao i svaka žena, volim se urediti, a nakit kao modni dodatak uvijek dođe kao šećer na kraju ukupnom stylingu. Obožavam unikatne komade koji odišu duhom prošlosti, odnosno nakit u vintage stilu, posebno starinske brončane medaljone i naravno vječne bisere. U glavi sam imala viziju savršene biserne ogrlice s medaljonom, no nažalost nisam je nigdje pronašla te sam se na kraju primila posla i sama je izradila. Toliko mi se svidio taj izlet u izradu nakita da sam se na kraju zarazila i počela eksperimentirati s raznim modelima od jednostavnih ogrlica s jednim redom perli do onih raskošnih od 20-ak nizova.“

Unikatni nakit Jasminke Škalić
Unikatni nakit Jasminke Škalić

Zaštitni znak Jasminkinog nakita su prekrasni medaljoni, od kojih je svaki ručno oslikala tehnikom akrila. Motivi na medaljonima su vrlo romantični i ženstveni te ako volite klasičan i vintage nakit, Jasminkin će vas zasigurno privući i osvojiti već na prvi pogled.

Unikatni nakit Jasminke Škalić
Unikatni nakit Jasminke Škalić

„Mislim da je razlog zašto toliko uživam u izradi nakita što sam konačno spojila svoje slikarstvo s nečim praktičnijim i nosivijim, a to su ogrlice, prsteni, narukvice... Posebna mi je nagrada kad vidim izraze oduševljenja kod djevojaka i žena koje se odluče za neke od mojih ogrlica. Divan je osjećaj kad možeš nekog razveseliti, a prvenstveno uveseljavati samog sebe baveći se tako lijepim „poslom“. Uvijek su mi govorili da se najbolje stvari dešavaju neplanirano, kad o njima najmanje razmišljaš, a upravo se to desilo meni.“ zaključuje prelijepa Jasminka.

Posjetite Jasminkinu FB stranicu te pogledajte njenu cijelu kolekciju nakita, a tamo ujedno možete i naručiti ovaj elegantni nakit.