Najboljih 8 tradicionalnih igračaka koje nikad ne izlaze iz mode

| Design |

Unatoč blagom padu prodaje igračka u 2012. i 2013. godini, industrija je ponovno prošle godine doživjela najbolji plasman u posljednje četiri godine. Porast prodaje igračaka vezana je uz franšizno poslovanje koje uključuje deset najprodavanijih igračaka ove godine, među kojima su najpopularnije one iz animiranog filma Frozen, filma Star Wars i Transformersa.

Ali igračke ne bi trebale biti samo izvor zabave i igre - one bi svakako trebale biti i edukacijski predmet. Svaka igra može potaknuti učenje, ali edukativne igračke posebno mogu pomoći u područjima kao što su pismenost, matematika, znanost i glazba. One su fantastične za poticanje kognitivnih funkcija i osjetila, kao i za poticanje kreativnosti te usvajanja vještine rješavanja problema.

Danas vam predstavljamo 8 najboljih tradicionalnih igračaka koje nikad ne izlaze iz mode, a veoma su korisne za vaše klince.

1. Play-Doh

Play-Doh je prvi put lansiran 1956. godine i sve do danas, popularan je izbor majki i učitelja. Modeliranje plastelina omogućuje djeci da budu kreativni i maštoviti pri kreiranju svojih vizija.

2. Drvene kocke za izgradnju

Ova edukativna igračka je omiljena je među djecom mlađe dobi, a uključuje razvoj mašte i motoričkih sposobnosti.

3. Rubikova kocka

Svatko voli zagonetke i postoji ništa bolje od Rubikove kocke izumljene prije 40 godina koju se može složiti na 43,252,003,274,489,856,000 različitih načina. To zbunjuje djecu i odrasle podjednako.

4. LEGO

LEGO tvrtka osnovna je 1958. godine te je trentno najveći svjetski proizvođač igračka. Osim što nude ogromne količine zabave, ova je igračka iznimno edukativna. 

5. 4 u nizu

To je jednostavna igra za koju nikad nisi star. Ona uči djecu rješavanju problema i strateškom planiranju.

6. Playmobil

7. Dječja teretana

Tradicionalni omiljeni Baby Gmy koji ih uči prepoznavati boje, zvukove i teksture - igračke koje vise su briljantne za podučavanje ruka-oko koordinacije i uz rad bebinih mišića, osiguravajući im odličan noćni san te večeri.


8. Slaganje prstenova