Nagrada za najbolji dizajn interijera pripada ovoj kući

| Design |

Montee Karp Residance, Malibu

Ova moderna rezidencija koja se nalazi u Malibuu u Kaliforniji rasprostire se sa svojih 206 metara kvadratnih po veoma nezgodnom terenu za gradnju s mnogim nagibima. Taj ključni element koji je ujedno i prokletstvo i blagoslov, natjerao je arhitekte iz Patrick Tighe Architecture studija da kreiraju dom kakav priliči 21. stoljeću. Kuća poznatija kao Montée Karp Residence, već od samih ulaznih vrata najavljuje potpuno drugačiju strukturu – napravljena od nehrđajućeg čelika ova 3 metarska vrata s hidrauličnim pivotom i magnetskim sustavom zaključavanja svakako daju jaku izjavu.

Montée Karp Residence
Montée Karp Residence

Postojeća geometrija krova, zidova i poda definiraju i vanjsko pročelje i unutarnje prostorije. Stvorena perspektiva stvara pogled prema Santa Monica Bayu, a ostatak pogleda unutar kuće usmjeren je na modernu umjetnost koje u ovoj kući ne nedostaje. U jednom trenu, gotovo da je sama kuća podređena umjetnosti.

Montée Karp Residence
Montée Karp Residence

U dnevnoj sobi pronalazimo najbolju kombinaciju tehnologije i prirodnog sunčevog svjetla koji stvaraju zapanjujuće efekte u gotovo svim prostorijama. Stepenice su napravljene od čelika, a svaka od njih posebno je izrađena laser-cut tehnikom. Blagovaonica i kuhinja sa šankom za doručak pomalo podsjećaju na mediteranski moderan dizajn, a spavaće sobe i kupaonice unatoč svoje sive boje djeluju udobno i mirno. Svakako hvale vrijedan dizajn interijera by Bancroft Construction i Funtime Cabinetry Factory.

Montée Karp Residence
Montée Karp Residence