Možete li zamisliti život u ovoj neobičnoj kući?

| Design |

"House in House" projekt arhitekata Marca Koehlera, neobičan je dizajn kuće zamišljen kao investicija na prvom mjestu. No, dogodio se trenutak kada je struktura postala dom - arhitekt se zaljubio u konačan izgled i teksturu te zanimljiv raspored prozora. Kako je neobična kuća rasla, tako je rasla ljubav za nju. 

Izvorna ideja bila je prodati investiciju, no Koehlerova majka toliko se vezala za kuću da ju je odlučila zadržati te ju koristiti kao ured za svoju malu tvrtku, kao studio za slikarstvo te kao svoj drugi dom.

Prostorni raspored kuće je rezultat kombinacije triju zatvorenih volumena s posebnim programima te zajedničkih prostorijama između njih. Izmjena intimne i otvorenih prostora stvaraju osjećaj privatnosti i otvorenosti koji se nalazi u svakom od nas. Kad se osjećate manje društvenim, intimni prostori nude prostor  u koje se možete povući, a kada tražite druženje, zajednički prostori pružaju neformalnu atmosferu za društvene interakcije.

U prizemlju se nalazi ulaz s kliznim vratima koji omogućuje pristup dnevnom boravku, kuhinji i blagovaonici koja teče s jednog kraja na drugi. Ovaj tlocrt povezuje prednju i stražnju terasu. U potkrovlju se nalazi najdragocjenije mjesto: glavna spavaća soba i mjesto za meditaciju. Možete li zamisliti život ovdje?