Možda vam ovo izgleda kao vrtna kućica, no uđite u nju...

| Design |

Trend odabiranja i/ili stvaranja malenih prostora za život s ekonomskom je krizom nekako spontano nastao i nastavio rasti. On svakako predstavlja izazov za sve arhitekte i dizajnere koji sve češće vide veću vrijednost u stvaranju malenog doma zbog niza pametnih rješenja do kojih moraju sami doći ne bi li prostor bio funkcionalan.

Chris Heininge je jedan od ključnih izvođača koji ljudima pruža izgradnju manjih, ali učinkovitijih domova. Svoj rad temelji na veoma jednostavnoj životnoj filozofiji koja nalaže da materijalno nije bitno te da si sve u životu treba podjednostaviti kako bismo živjeli život bez stresa koji nas guši.

Od 1999. godine Heininge je predan izgradnji malenih kuća s kojima onda omogućuje ljudima da žive po njegovoj filozofiji. Njegov zadnji projekt kuća je od samo 26 metara kvadratnih koja ima čak i maleno dvorište. Iako doista zvuči nevjerojatno da je moguće živjeti u tako malenom prostoru, naša bi vas galerija mogla razuvjeriti. Ovoj kući ne nedostaje apsolutno ništa – kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak s kaučem, kupatilo s kadom, ogroman bračni krevet na katu, mnogo prirodne svjetlosti, pa čak i kamin ispod stepenica. Cjena ovakve kuće iznosi 70 000$ i doista vrijedi svakog centa.