"More Sky" - prozor koji malim stanovima pruža osjećaj terase

| Design |

Argentinska arhitektica Aldana Ferrer Garcia stvorila je koncept prozora koji omogućuje stanarima malih stanova da uživaju ​​u sunčanim danima i zvjezdanim noćima iz svojih često skučenih četvrti. "More Sky" prozori mogu se produljiti iz zida na nekoliko načina koji onda otvaraju pogled prema panorami i nebu.

Garcia kaže da je "More Sky udoban kutak za male stanove koji pruža vizualno olakšanje, pristup suncu i svježem zraku. Kao pokušaj da razumijem poveznicu između osobnog identiteta i arhitekture, zamislila sam ovaj projekt kao objekt i prostor u isto vrijeme, odgovarajući tako na trenutne potrebe u gusto naseljenim gradovima."

More Sky

Aldana Ferrer Garcia je arhitektica sa Sveučilišta u Buenos Airesu u Argentini. U Brooklyn se preselila 2012. Godine kako bi započela s diplomskim studijem industrijskog dizajna na Pratt Instituteu na kojem je diplomirala u svibnju ove godine. Zabrinuta ponekad zbog nedostatka ispunjavanja ljudskih potreba u arhitekturi, približila je arhitekturu industrijskom dizajnu iz kojeg je naučila humanističke alate za pristup projektiranju. Potiče odnos između arhitekture i industrijskog dizajna, a najbolji primjer poticanja te suradnje je „More Sky“ prozor.

More Sky