3 ključna elementa koja malen stan pretvaraju ugodan dom

| Design |

Minimalizam, duhovitost i jarke boje - savršen mali stan

Vlasnike malih stanova i oni koji će to tek postati, muči uvijek isti problem zvan nedostatak prostora. Upravo iz tog razloga potrebno je biti mudar i pažljiv prilikom opremanja stana i bojanja zidova. Kao primjer kako bi mali stan trebao izgledi izdvojili smo ovaj izraelski stan mladog para u Kfar Sabi koje je djelo lokalnog dizajnerskog studija Dana Shaker. Kako ne bismo previše komplicirali odlučili smo izdvojiti tri ključna elementa koja će mali stan pretvoriti u prostran dom: minimalizam, humor i jarke boje.

Minimalizam, humor i jarke boje najbolja su rješenja za male stanove
Minimalizam, humor i jarke boje najbolja su rješenja za male stanove

Pa krenimo od prvog - kao što možete primjetiti u stanu prevladavaju bijela sa primjesama sive, čiste linije te samo nužan namještaj kojeg se pomno biralo. Minimalizam podupret industrijalizmom izvrsno funkcionira kao stil u malim stanovima jer otvora prostor, ne dozvoljava gužvu i višak nepotrebnog namještaja.

Kada govorimo o humoru, taj je element više intimne prirode iako svatko od nas ima smisla za humor. Stoga se ne libite poigrati s duhovitim natpisima, posteljinama, prekrivačima, slikama ili pak ovakvim zidnim slikama napravljenim od žice. Oni će vašem stanu pridonjeti na duhu i opuštenijoj atmosferi.

Zadnji je element onaj koji će vaš stan oživiti i predstaviti u ruhu koji nije u opisu "malih stanova". Odlučite se za jednu vrstu namještaja u jarkim bojama - poput seta stolica u blagovaoni koje su sve samo ne set ili pak onog na balkonu. Svakako će razigrati prostoriju i od malog stana napraviti sasvim drugačiju sliku.

Minimalizam, duhovitost i jarke boje - savršen mali stan
Minimalizam, duhovitost i jarke boje - savršen mali stan