Minimalistički shabby-chic stil odgovara i malenim domovima poput ovog

| Design |

Kada pomislite na zbilja malene, gotovo sićušne kuće, prva slika u glavi vjerojatno će vam biti mala, pravokutna kuća na kotačima. Međutim, sad je već poznato kako upravo ti sićušni domovi imaju najupečatljivija i originalnija dizajnerska rješenja- baš poput ove minimalističke shabby-chic kućice koju smo pronašli na freshome.com-u.

Uvučena u ruralnom obronku nedaleko od Torina u Italiji, ova kreativna malena kuća  izgrađena od strane dizajnerskog studija Studioata, sve je samo ne obična. Njezina siva kamena fasada daje joj trajan i ponosan izgled  te je tako uravnotežena sa suvremenim arhitektonskim detaljima kao što su oštre linije i prednji stakleni zid.

Primarni životni prostor otvara se velikim trijemom koji gotovo udvostručuje unutarnji prostor te stvara savršen spoj prirode i ljudskog djelovanja. Govoreći o toj kombinaciji, upravo je to ono što ovaj dom čini jedinstvenim - kako je sagrađena na brdu, njezini su vlasnici poštovali prirodu i unutar svog doma stvorili prostor ograničen strmim stepenicama koje prate liniju brežuljka. 

Te strme stepenica zapravo su ugrađeni prostori za pohranu velikih i malih predmeta, a čak je i sama kuhinja pohranjena unutar ovog pametnog dizajna. To omogućuje kući od samo 35 četvornih metara multi-funkcionalno korištenje i savršen pogled na površinu vode koja se prostire po horizontu. Velika kupaonica ima sve: kameni tuš, umivaonik, WC, dovoljno prirodne svjetlosti i divan drveni pod. Murphy bed ili preklopni krevet pretvara gornji prostor u jednom trenutaku u spavaću sobu koja nudi zadivljujući pogled na vodu.