Međunarodni uspjeh agencije Bruketa&Žinić u Milanu

| Design |

Hrvatski namještaj kojeg potpisuje Brigada bit će izložen na milanskome Tjednu dizajna, za vrijeme središnjeg svjetskog sajma namještaja Salone del Mobile. Brigadin namještaj moći će se vidjeti u Zoni Tortona gdje se odvija Fuori Salone, u sklopu izložbe novih trendova u dizajnu namještaja Anatomia del design od 7. do 13. travnja. Među trendovskim komadima iz cijeloga svijeta naći će se tako domaći retro-futuristički luster Sateliti, napravljen od satelitskih antena, koji je još prošle godine zaintrigirao svjetske medije, zatim prototip linije eko-prijateljskog namještaja Bloom, te stolić Comb, koji na funkcionalan način odgovara ideji stolića kao mjesta odlaganja novina, knjiga i raznih sitnica.

“Brigadu zanima dizajn prostora koji je učinkovit u svojoj namjeni, bila ona stambena, poslovna, prodajna ili izložbena, a namještaj u tome igra ključnu ulogu. Zato u većini angažmana sami dizajniramo dio namještaja jer smo tako sigurni da će se uklopiti u cjelokupni koncept prostora kojeg smo zamislili. Prototipi koje ćemo izložiti u Milanu nastali su kroz rad na nekim prostornim konceptima, ali su pokazali potencijal za uspjeh na širem tržišu pa se nadamo skoroj serijskoj proizvodnji koja će moći angažirati domaće proizvođače i stručnjake.”, izjavio je kreativni direktor Brigade, Damjan Geber.

 

Ove godine Salone Internazionale del Mobile doživljava svoje 53. izdanje, a trajat će od 8. do 13. travnja, kada će kao i svake godine Milano postati svjetski centar dizajna i namještaja. Organizatori očekuju preko 2.400 izlagača i preko 300.000 posjetitelja na oko 340.000 četvornih metara izložbenog prostora. Na sajmu će biti prisutni ne samo vodeći sektorski proizvođači, već i prestižne tvrtke za opremanje kao što su Hästens, Kvadrat, Iittala, Tom Dixon, te modni brendovi poput Ferréa, Pierre Cardina
i Ungara. Fuori Salone u Zoni Tortona dio je Salone del Mobile kao najveći off-sajam na svijetu gdje proizvođači, brendovi i dizajneri predstavljaju nove ideje.