Među 10 najboljih dizajnerskih hostela na svijetu nalazi se i "Emanuel" iz Splita!

| Design |

Hostel Emanuel, Split

Hosteli su novi i bolji hoteli“, kažu mnogi putoholičari kojima je važnije vidjeti mjesto gdje idu nego diviti se prostoru u kojem spavaju. No tko kaže da ne možemo imat oboje? Jeftini, udobni i dizajnerski osvješteni hosteli od nedavno su postali apsolutni hit među turističkim smještajem, a u nedavno sastavljenoj listi 10 najboljih dizajnerskih hostela na svijetu poznatog dizajnerskog magazina Wallpaper, našao se i jedan hrvatski hostel o kojem možda niste čuli mnogo.

Hostel Emanuel, Split
Hostel Emanuel, Split

Spremate li se otići na Ultru ili jednostavno provesti nekoliko proljetnih vikenda ili ljetnih tjedana u Splitu Hostel Emanuel najbolje je rješenje za to. Ovaj dizajnerski hotel broji svega nekoliko godina svog postojanja, a nalazi se na prvom katu povijesne zgrade u samom središtu Splita. Vlasnici Mila i Toni Radan obnovili su razrušen stan iz 20. stoljeća te ga podijelili na 15 kreveta u dvije različite sobe.

Hostel Emanuel, Split
Hostel Emanuel, Split

Za divan dizajn zaslužna je Lana Vitas Gruić iz Atom Design studija koja je fenomenalno uspijela spojiti antiku i drvenu povijest Dalmacije s modernim dizajnom. Dok u jednoj sobi pronalazimo niz jarkih boja, druga je soba potpuno utišana minimalizmom. Interijer je inspiriran mediteranskim načinom života (čitaj: opušteno) te uličnim scenama utisnutim u zidove u čast splitske pomorske baštine.

Kreveti su dizajnirani i raspoređeni tako da osiguravaju visok stupanj privatnosti. Svaka postelja izgleda kao mala spavaća soba, zaklonjena od ostatka svijeta pomoću zavjese. Uz svaki krevet nalazi se utičnica i svjetlo za čitanje, a svaka soba ima klima uređaj, sefove, Wi-Fi i laptop za iznajmljivanje. Postoje dvije kupaonice, jedan za gospodu i jedan za dame.

No ako vam i to nije dosta, znamo da ćemo vas s ovim osvojiti - poznata plaža Bačvice udaljena je samo 10 minuta hoda od hostela.

Ostale hostele pogledajte u galeriji!

Hostel Emanuel, Split
Hostel Emanuel, Split