Malen, ali prekrasan - skandinavski stan sa staklenim zidom

| Design |

Kada govorimo o skandinavskim stanovima, prva stvar koja bi nam trebala pasti napamet je korištenje bijele kao glavnog tona cijelog stana – boja na zidovima, stropu, bijeli namještaj, bijele presvlake, bijeli tepisi. Sve je bijelo. No ono što ovaj stan od samo 34 kvadratna metra razlikuje od ostalih skandinavskih stanova je spavaća soba koja je to postala zbog jednog pametnog rješenja kojeg su se dizajneri dosjetili.

Stakleni zid i ogromno ogledalo pomažu otvoriti prostor, a u isto vrijeme odvajaju spavaću sobu od dnevne sobe pritom neograničavajući prirodnu rasvjetu. Niz dodataka koji se nalaze u stanu kao što su stolić za kavu, svijeće, luster i kamin daju mu jedinstvenu osobnost i mješovit ambijent.

Stan ima i presladak balkon za savršenu jutarnju kavu i doručak ili večernju čašu vina na kojem mu svi pomalo zavidimo. Jedino što bismo mogli nadodati jest da se na stakleni zid koji se nalazi između spavaće i dnevne sobe postave zavjese koji bi mogle pružiti privatnost ili jednostavno zamračiti sobu. Doista je nevjerojatno kako se prostor od samo 34 kvadratna metra može ovako predivno iskoristiti.