Louis Vuitton predstavlja zanimljive projekte na ovogodišnjem "Objets Nomades"

| Design |

Louis Vuitton predstavio projekte na

Louis Vuitton nedavno je predstavio nove dijelove svoje zbirke „Objets Nomades“. Projekt koji je započeo još 2012. godine, poziva svjetske dizajnere da zamisle i realiziraju sklopivi namještaj i/ili pribor za putovanja koji izražava francuski luksuzni brend, potpis, stil i estetiku. Louis Vuitton je poznat po svojem luksuzu, funkcionalnosti i inovacijama od sredine 19. stoljeća, nakon što je od samog početka, predviđao modu dok bi držao korak sa promijenljivim stilom života.

‘cocoon’ by fernando and humberto campana
‘cocoon’ by fernando and humberto campana

Izložba je predstavljena u palači Bocconi na milanskom Design Weeku 2015 i za sada uključuje 16 komada namještaja. Od visećih vreća do sklopivih stolaca i svjetiljki koje se napajaju solarno, sve je predstavljeno prodanu u ograničenim izdanjima i u obliku eksperimentalnih prototipova. Povijesna palača nudi idealnu pozadinu kao izlog projekata, od kojih je svaki obuhvaća i govori o plemenitosti kroz svoje materijale i pojedinosti – na taj su način odali počast i brendu Louis Vuitton s posebnim narudžbama iz prošlosti (kao što su krevet-kofer ili ormar-kofer) obnovljenim sa suvremenim duhom.

‘hammock’ and ‘stool’ by atelier oï
‘hammock’ and ‘stool’ by atelier oï

Louis Vuitton nastavlja tradiciju nudeći utjecajni i iznenađujući dizajna iz cijelog svijeta. Fini materijali, plastičnost oblika, pomno uravnoteženi razmjeri, složenost izrade, pozornost na detalje - to je ono što definira brend Louis Vuitton i obrtnički stručnost o kojem se doista mnogo zna. Pojedinačno, svaki „Objets Nomades“ projekt stvara vlastitu izradu, zajedno s pojašnjenjem - bilo da je sklopivi, modularan ili prijenosni - zahtjevna pedantan zanat obrtništva i određenu estetsku strogost prilikom isporuke koju prati funkcionalnost i praktičnost.

‘concertina chair + table’ by raw edges  i ‘bell lamp’ by barber & osgerby
‘concertina chair + table’ by raw edges i ‘bell lamp’ by barber & osgerby