Ledeni hotel u Jukkasjärviju slavi 25. godina postojanja

| Design |

Svaku zimu malo selo Jukkasjärvi u sjevernoj Švedskoj ugošćuje 50 000 posjetitelja u sada već slavni „Icehotel“ koji se svake godine ponovno gradi u skladu s novom umjetničkom shemom. Stotine stvaralaca iz cijeloga svijeta želi sudjelovati u ovom projektu kojeg smatraju osobnim izazovom jer se moraju baviti skulpturiranjem, poigravanjem prirodnim svjetlom pa čak i tipografskim instalacijama.

Prvi i najveći svjetski ledeni hotel nedavno je otvorio svoja vrata po 25. put nakon čak tri mjeseca arhitektonske i dizajnerske renovacije. Potrošeno je otprilike 1 000 tona smrznute vode i oko 30 000 metara kubnihsnicea“. „Snice“ je spoj snijega (snow) i leda (ice) pomiješan sa zrakom koji omogućava strukturnu stabilnost.

Pronaći možete motive poput nespojive tropske šume s ledom, barokne elemente, interpretacije ljubavi i europske pučke motive, a spavati možete i u „Hot Tip“ apartmanu koji gostima nudi spavanje usred procesa tiskanja. Sve to zajedno ovaj hotel čini jednim od najupečatljivijih umjetničkih projekata u svijetu koji se svake godine reinkarnira u ručno rezbarene apartmane, ledenu crkvu i bar te veličanstvenu dvoranu s masivnim stupovima.