Kuhinja iz studija Karima Rashida

| Design |

Karim Rashid za Aran Cucine

Karim Rashid dizajner je koji vrlo često surađuje s renomiranim tvrtkama s namještajem. Nakon Bo Concepta, pvaj je put udružio snage s talijanskom Aran Cucine za koju je dizajnirao dvije kuhinje, Karan i Kook.

Kuhinja je srce kuće, pa stoga treba biti jedinstveno, jednostavno i njegovim riječnikom rečeno, za moderne interijere.

Koncept Karan kuhinje vrti se oko otvorenog kuhinjskog otoka. Zaobljena krivulja otoka tu je da poziva goste ne okupljanje.  I slavina i LED svijetlo uvlače se u ploču, stvarajući glatku površinu. Nad sudoperom dodana je višenamjenske ploča koja može poslužiti I kao stol za objed.

Kook obiluje minimalizmom, ali naglašenim detaljima jarke boje. Sam Rashid rekao je: “ Za Kook kuhinju željeo sam  stvoriti inovativni dizajn, kako bi se čak i najizazovniji kulinarski podhvati pretvorili u čisto estetsko zadovoljstvo."

Kuhinjski elementi  otvaraju se tako da daju ekspanzivan pogled na sve što je u ponudi, a zatim se zatvaraju kada se obrok završi, stvarajući minimalističku i urednu kuhinju. S obzirom na to da su police zakošene, veće stvari mogu biti smještene na vrhu, dok manje stvari koje se češće koriste stoje niže, što bitno olakšava kuhanje.