Kuća iz bajke iznenadit će vas svojim interijerom

| Design |

Na uglu guste šume u utvrđenom naselju Mississauga, Ontario, izgrađena je bajkovita kuća pod nazivom „Copper Corner Residence“. Ovaj bezvremenski dom zamislio je dizajnerski tim iz David Small Designa koji očito voli priče i bajke sa šumskim kućicama koje viđamo sam u knjigama i našoj glavi.

Tamno obojano drvo naglašava strme krovne linije, dok svijetle boje kamena dodaju toplinu samome pročelju. Najviše na osobitosti pridonosi bakar na čelu krova, stvarajući karakter i arhitektonski interes. Olovni bakar ne samo da dodaje na estetici kuće ističući boju kamena, već ima i funkcionalnu ulogu.

Taj vrlo izdržljiv materijal s nevjerojatnim životnim vijekom, s godinama će promijeniti boju – u još ljepšu! Tako će se razviti lijepa srebrnasto siva patina koja će se produbiti tijekom vremena. Ovaj dom je najbolji primjer kako pomiješati tradicionalne pojedinosti s modernim jednostavnostima.

Tradicionalni strmi kut linija krova izvodi se na minimalistički način (čiste linije, nema roletama ili navodnika). Rezultat koji vidimo nazivamo prijelazna arhitektura; dizajnerski stil koji spaja toplinu i udobnost tradicionalne arhitekture s modernim idealima minimalizam i otvorenim koncept življenja.