Kuća iz snova s pogledom na džunglu

| Design |

S pogledom koji se prostire iznad krošanja drveća guste džungle Costa Rice, nalazi se“Floating House“ odnosno plutajuća vikendica iz snova arhitekta Benjamina Garcie Saxe.

Prema arhitektu, ova nekonvencionalna zgrada napravljena je od tri dijela koja su međusobno povezana mostovima po kojima možete šetati, opremljena je podom od održive tikovine, a voda se grije i filtrira pomoću solarnih panela i UV sistema za pročišćavanje. Infinity bazen koji se nalazi ispod uzdignute kuće, omogućuje vam da uživate u zalasku sunca gledajući u valove uz zvuk papiga i majmuna koji gotovo da dijele vaš (odnosno, vi  njihov) životni prostor. Ovaj je projekt izuzetno zanimljiv jer je njime stvorena luksuzna kućica na drvetu koja se poigrava stapanjem interijera i eksterijera.

Raspored funkcionalno služi modernim životnim potrebama za čak sedam gostiju. Salon, uokviren sklopivim staklenim vratima koja se prostiru od stropa do poda, ima niske fotelje i ručno izrađene stolice za opuštanje koje su usmjerene na pogled prema džungli i oceanu. Impresivan koridor od 24 metra povezuje glavni životni prostor sa spavaćim sobama na dva kata i ogromnom, otvorenom, bambus-spa kupaonicom. Glavna spavaća soba ima bračni krevet dok druga spavaća soba ima queen size krevet te dodatan još jedan krevet. Treća spavaća soba u prizemlju, kompaktnija je s bračnim krevetom, en suite WC-om i tuš kabinom. Svaka soba ima pogled na veličanstven krajolik. Uživajte u pogledu!