Koji student ne bi bio oduševljen ovakvim studentskim domom?

| Design |

U cilju pružanja rješenja problema vezanim uz iznajmljivanje u kineskim gradovima s visokom gustoćom naseljenosti, LYCS Architecture osmislio je Campus Hong Kong, iznimno simpatičan kompleks zajedničkih apartmana za studente. U velikom naseljenom gradu kao što je Hong Kong, dnevni trošak za mlade težak je teret. Problem je očit - lijepi apartmani imaju višu cijenu, dok jeftiniji su sve samo ne udobni. Kako se nositi s tim izazovom otkirli su dizajneri stvorivši potpuno novi i pristupačan način studentskog življenja kroz obnovu 48 studentskih stanova u postojećem hotelu koji je tako postao studentski dom. 

Svaki apartman ima ukupnu stambenu površinu od oko 27 četvornih metara, a svaki je kutak iskorišten najbolje moguće. U ovom ograničenom prostoru, svaki centimetar se broji - krevet je podignut na kat, a radni stol stavljen je ispod kreveta kako bi se u potpunosti iskoristio prostor. Svaki krevet ima čelične ljestve, zavjesu koja omogućava tamu i privatnost, električne zidne utičnice i svjetlo za čitanje. Svaka apartmanska jedinica također je opremljena s kupaonicom, kuhinjom i zajedničkim stolom. Središnji visoki stol služi kao prostor za učenje i druženje.

Volimo kako ovaj projekt odiše vedrinom i visokom razinom osobnosti, za razliku od uobičajenih studentskih domova. Da ste student, biste li odbili ovakav dom?