Kako stari stambeni prostor pretvoriti u moderan svijetao dom?

| Design |

Dizajnerski tim iz tvrtke NOJI Architects dobili su iznimno težak, ali i istovremeno kreativan zadatak – cilj je bio staru i tamnu viktorijansku dvokatnicu u Dublinu pretvoriti  u moderan svijetao dom. U tome ne samo da su uspijeli, već su stvorili prostor o kakvom doista mnogi od nas sanjaju. Tamna i neugodno mala dvokatnica veoma je pametno nadograđena.

Postojeća je kuhinja produžena zajedno s blagovaonicom, a bijela boja na zidovima i ogromni trokutasti prozori doveli su konačno svjetlost u dom. Neodoljiva i ogromna sjedeća garnitura uz prozor s pogledom na vrt svakako je postao omiljeni kutak za one koji knjige ne ispuštaju iz ruku.

Unutrašnjost stare kuće također je presvučena u bijelo, no visoki stopovi i prepoznatljive vikotrijanske dekoracije ostali su isti, možda ponegdje simplicifirani. Pročelje kuće ne ukazuje na drastične promjene koje se događaju u stražnjem dvorištu kuće, no opet ni jedno ni drugo ne odskaču previše sa svojim različitim stilovima. Doista je nevjerojatno kako naoko dva potpuno različita stila mogu ovako zajedno pristajati.